Uimakoulua

Terveiset uimahallilta!
Siellä on taas saanut muutaman illan istua kun tytöt ovat uimakoulussa!

Meillä on tytöt nyt alkeisjatkouimakoulussa. Marraskuussa he olivat alkeisryhmässa ja Eevi kävi alkeisryhmän jo keväälläkin. Annille siis toinen uimakoulukurssi ja Eeville kolmas. Nämä uimakoulut on kahden viikon pätkissä, yhteensä 8 kertaa kahden viikon aikana. Tytöt tykkäävät ihan hirmuisesti uimakoulusta!


Miksi meidän tytöt on uimakoulussa?
Minä en laittanut lapsia uimakouluun niinkään uimataidon takia, vaan siksi että se on kivaa. Uimataito tulee siinä mukana sitten todella hyvänä bonuksena! Paikallislehti kirjoitti juuri lasten uimataidosta jutun ja täällä Rauman seudulla on hommat sillä saralla erinomaisessa jamassa. Yli 91% raumalaisista kuutosluokkalaisista osaa uida uimataidon määritelmään tarvittavat 200m (josta 50m selällään).
Arvatkaa muuten harmittiko tyttöjä, kun heitä ei näkynytkään lehtikuvassa. ;)

Uiminen olisi kyllä ihan jatkuvana harrastuksenakin tosi kiva, mutta meille nämä parin viikon kurssit sopii paremmin. Tytöt harrastaa jalkapalloa ja Eevi soittaa pianoa, joten enempää en harrastuksia halua meidän jatkuvaan viikko-ohjelmaan. Parin viikon kurssit sekoittaa kunnolla viikkorutiinit pariksi viikoksi, mutta saavatpa tytöt uida sydämensä kyllyydestä!

Uimataito on meillä vielä aika kaukana, mutta kyllä ne taidot nopeasti karttuvat tekemällä, huimaa kehitystä on kyllä havaittavissa! Alkeisuimakoulussa tytöt saivat merenneitomerkit ja ruksin 10m selällään uimisen kohdalle. Alkeisjatkouimakoulussa tavoitellaan hyljemerkkiä, jonka saamiseksi pitäisi uida 25m. Tämä taitaa jäädä seuraavaan uimakouluun, mutta se ei tyttöjäkään onneksi yhtään haittaa.

Uimakoulu

Kohta tytöt pääsevätkin kylpylään harjoittelemaan lisää!
Onko teidän lapset olleet uimakoulussa?

- Pia

2 kommenttia

 1. Meillä on ekaluokkalainen käynyt kaikki mahdolliset uimakurssit :) Jo vauvauinnissa oli selvää, että vesi on pojan elementti. Pikkuveli on ollut vähemmän varsinaisilla kursseilla, mutta päässyt aina muuten vaan uimaan veljen uimakoulun aikana. Välillä on kyllä tuntunut raskaalta lähteä työpäivän jälkeen uimahalliin, mutta kummasti sieltä on aina tullut itsekin takaisin paremmalla tuulella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ei olla vauvauinneissa ikinä käyty. Kovasti kyllä tytöt tykkäävät vedestä, eivätkä ole koskaan pelänneet sitä yhtään.
   Kyllä Annikin sanoi, että meinaa kaikki merkit suorittaa. ;)
   Saapa nähdä nyt sitten kuinka kauan intoa riittää!

   Poista

Ilahdun jokaisesta kommentista! :)

Sivun alkuun