Lastenhuoneen vaatesäilytys

Miten teillä on järjestetty lastenhuoneessa vaatesäilytys?
Tässä postauksessa meidän hyväksi havaitut järjestelmät!

Lastenhuoneen vaatesäilytys

Muutimme tähän nykyiseen kotiin vuonna 2011.
Kiinteitä vaatekaappeja ei ollut ollenkaan, joten laitoimme lastenhuoneeseen ja omaan makuuhuoneeseen Ikean kaapistot. Ikean kaapistot on siitä hyviä, että niihin on helppo suunnitella sisustat oman mielen ja tarpeiden mukaan. Sisustaa on helppo myös muokata tarpeiden muuttuessa. Itse olen vaihtanut tankojen ja korien paikkoja useita kertoja. Tyttöjen mekkoihin on tässä vuosien varrella tullut jokunen kymmenen senttiä lisää pituutta, joten tankojen alle on ollut tarvetta jättää vähän enemmän tilaa.

Hyvien säilytysjärjestelmien avulla kaapit on todella helppo pitää järjestyksessä. Itse olen kyllä muutenkin aina ollut sellainen, että tykkään järjestellä kaappeja. Muu koti voikin olla sitten sotkussa, mutta kaapit yleensä aika hyvässä järjestyksessä. :)

Lastenhuoneen vaatesäilytys

Itse "en pärjäisi" ollenkaan ilman vetolaatikoita, ovat ihan ehdottomat! 
Vetolaatikoita on myös meidän omassa vaatekaapistossa useita, ja myös eteisen kaapissa on vetolaatikoita, Elfan järjestelmää siellä. Vetolaatikot on superkätevät käytössä, suosittelen lämpimästi! Sinne mahtuu paljon vaatetta siististi ja myös kaapin takaosan saa hyötykäyttöön helposti. Vaatteita on myös helppo ottaa koreista ilman että kaikki muut vaatteet menee hujan hajan. Olen pystyviikannut vaatteet jo kauan ennen kuin olen kuullut KonMarista. ;)

Lastenhuoneen vaatesäilytys

Lastenhuoneen vaatesäilytys

Tykkään myös, että tankotilaa on paljon. Melkein kaikki yläosat säilytetään henkareilla, Eevin neuletakeista osa on vetolaatikossa, koska tankotila ei riittänyt. Mekot ja paidat laitan suoraan pesusta henkarille kuivumaan ja ne on kuivuttuaan helppoa sitten nostaa suoraan henkarissa kaappiin omalle paikalleen. Näin ne pysyvät mielestäni vähän siistimpänäkin, eivät rypisty.

Olen sijoittanut tyttöjen kaapeissa ja myös omassa vaatekaapissa tuon ylimmän tangon ihan ylös. Tangon yläpuolelle jäävät hyllyt on ihan tilan hukkaa, eihän sieltä mitään saa otettua. Olen itse suht pitkä, joten yletyn hyvin ottamaan henkarin tuolta ylhäältäkin. Tytöt harvemmin ottavat itse vaatteita kaapista. Saavat toki valita aamuisin, mitä haluavat päälleen. Käyn aamulla kysymässä ja ojentamassa haluamansa mekon tytöille tai sitten ehtivät tuolin kanssa nykimään mekon itse alas, joten tämä on toiminut meillä oikein hyvin.

Lastenhuoneen kaapistossa on 3kpl 50cm runkoa. Kolmas kaappi on nurkassa huoneeseen tulevan oven takana ja siellä säilytetään harvemmin tarvittavia juttuja, kausivaatetta, lakanoita ja joitain leluja. Eli kaksi rungoista on tyttöjen vaatteille käytettävissä.

Lastenhuoneen vaatesäilytys

Kaapiston pääty on tyttöjen kirjoituspöytää kohti ja siihen olen kerännyt kaikkea ihanaa. Suloisia kortteja, papereita ja yksi naamiokin sieltä löytyy.

Lastenhuoneen vaatesäilytys

On kyllä tosi toimiva ratkaisu ollut meillä tämä Ikean kaapisto!
Onko teillä Ikean kaapistoja?
Miten teillä säilytetään lasten vaatteet?

- Pia

Ei kommentteja

Ilahdun jokaisesta kommentista! :)

Sivun alkuun