Muutaman päivän blogihiljaisuus, kauheesti ollut kaikkea menoa ja meininkiä! ;)
Yritetään palata ruotuun.
Yritetään palata ruotuun.
Viime viikolla kävin raakakakkukurssilla Ruokapuoti Lumossa.
Kurssin piti Lumon kauppias Tero, joka onkin melkoinen tietopankki!
Teron apuna kakkuja loihti Sari.
Kurssin piti Lumon kauppias Tero, joka onkin melkoinen tietopankki!
Teron apuna kakkuja loihti Sari.
Kurssi olikin ollut suosittu ja tullut täyteen todella nopeasti.
Joten eiköhän näitä ole Lumossa luvassa jatkossakin. ;)
Kannattaa tarkkailla Lumon Face-sivuja TÄÄLLÄ.
Kannattaa tarkkailla Lumon Face-sivuja TÄÄLLÄ.
Mutta mikä on raakakakku?
Raakakakkujen tekemisessä kiinnitetään erityistä huomiota puhtaisiin ja hyviin raaka-aineisiin.
Kakkua tai sen ainesosia ei kuumenneta, jotta laadukkaiden raaka-aineiden herkät
vitamiinit, entsyymit, mineraalit ja hivenaineet säilyisivät.
Verrattuna tavalliseen kermakakkuun, raakakakku on siis hyvin ravinnerikas.
Kakkuja nämä kuitenkin on ja kaloreita raakakakuissa on melko paljon,
joten ei nämäkään mitään jokapäiväistä herkkua ole,
vaikkakin varsin varteenotettava vaihtoehto sokerihötölle.
Raakakakku on gluteeniton, maidoton ja vegaani.
Piti räpsäistä kuva myös itse puodista.
Ihanat tuotteet ja ihana tunnelma.
Ja ennen kaikkea, ihan loistava palvelu!
Kurssilla valmitettiin kaksi raakakakkua ja samalla kerrottiin kakkuun tulevista ainesosista ja
niiden vaikutuksista ihmiskehoon.
Saimme myös maistaa paria eri kookosöljyä ja olin aivan yllättynyt,
enpä tajunnut että niissäkin voi olla niin valtaisat makuerot.
Kakut vaativat hetken aikaa hyytyä,
joten Sari oli tehnyt meille edellisenä päivänä pari kakkua valmiiksi.
Saatiin maistella kakkuja kahvin tai teen kera.
joten Sari oli tehnyt meille edellisenä päivänä pari kakkua valmiiksi.
Saatiin maistella kakkuja kahvin tai teen kera.
Ja olipa kakut hyvän makuisia!
Ja kauniita!
Ja kauniita!
Kakkujen rakenne oli jotain aivan muuta, mitä minun tekemissä kakuissa on ollut.
Hyytyminen onkin ollut mun kakkujen ongelma.
Hyytyminen onkin ollut mun kakkujen ongelma.
Olen pakastanut aina kakut ja kun ne on vähän aikaa ollut esillä,
on täyte ollut jo melko löysää.
Sarin kakut oli korkeita ja silkkisiä, eivätkä ollut tarvinneet pakastinta ollenkaan.
Salaisuutena tässä taisi olla kaakaovoi, joka sitoo rakennetta hyvin.
Itseltäkin tuota löytyy kaapista, en vain ole vielä ehtinyt kokeilemaan.
Tässä vielä ohje Sarin kurssilla valmistamaan kakkuun:
Valkosuklaa-Mustikka Raakakakku
Pohja
1 dl kookoshiutale
3 dl manteleita/pähkinöitä
2,5 dl taateleita
3 rkl hunaja
5 rkl sulaa neitsytkookosöljyä
2 rkl raakakaakaojauhe
1 rkl maca
1 tl aitoa vaniljaa
ripaus laatusuolaa
Täyte
5 dl cashewpähkinä (liota 1-2h)
1 tlk kookosmaito
2 dl vettä
n. 1 dl hunaja
2 dl sulaa raakakaakaovoita
2 tl lesitiini
1 tl aitoa vaniljaa
ripaus laatusuolaa
n. 3 dl mustikoita
Kurssi oli todella kiva ja antoisa,
kannattaa ehdottomasti käydä Lumossa tai muualla,
jos kursseja tulee vastaan.
- Pia
Voi oli varmasti kiva kurssi! Harmi etten koskaan päässyt maistamaan näitä herkkuja! :)
VastaaPoistaSitten vaan itse loihtimaan kakkua! ;)
PoistaOijoi, itelläki hieman kiinnostais nuo raakakakkuhommat. Täytynee jossakin välissä testailla...
VastaaPoistaKannattaa kokeilla, saatat yllättyä positiivisesti! ;)
PoistaOi nam, näitä tekisi mieli maistaa! En ole koskaan maistanut raakakakkua, mutta näyttävät tosi makoisilta :)
VastaaPoistaSitten vaan itse tekemään ja kokeilemaan! ;)
Poista