Valmiina päiväkotiin. Osa 3: kumisaappaat

Eevin Crocsin saappaat ovat jääneet kesän aikana pieniksi, joten uudet tarvittiin.
Anni sai nyt käyttöönsä Eevin vanhat saappaat.
TÄÄLLÄ postauksessa pikku-Anni jo kovasti sovittelikin saappaita, nyt vihdoin ne sitten sai. :)

Crocsin saappaita en tällä kertaa halunnut ja suunnattiin Prismaan katsastamaan tarjontaa.
Nokialaisia lähdettiin hakemaan, mutta meidän Prisman valikoimissa ei ollut sellaisia, mistä olisin pitänyt.
Joten uusiksi saappaiksi valittiin Vikingin mustat saappaat.
Kevyet ja tosi tyylikkään näköiset saappaat, tykkään!
Hintaa saappailla oli 24,95e.

Kokeneemmat päiväkotilaisten äidit:
Pitäisikö lapsilla olla kahdet saappaat?
Kyllä varmaan?

Valmiina päiväkotiin.
Osa 1: Vaatteiden nimikointi
Osa 2: Tossut
Osa 1+2: Tossujen nimikointi

- Pia

28 kommenttia

 1. Hyvän mallisilta näyttävät nuo Viikkarin saappaat. Ovatko ne ihan tavallista kumpparimatskua(kumia) vai jotan "crocsimaista"(muovia) kovempaa materiaalia? Hinta vaikuttaa ainakin hyvältä.

  Riippuu varmaan lapsesta, että tarvitaanko yhdet vai kahdet saappaat. Me pärjättiin pitkälti ihan yksillä Crocsin saappailla. Jos hörppäsivät vettä, oli olemassa vaihtosukkia ja crocsithan saa sisältä kuivattua vaikka talouspaperilla. Jos saappaassa on kangasvuoraus, niin sen kuivuminen kestää sen verran pitkään, että toisille saappaille voi olla tarvetta. Lapsi, joka leikkii rauhallisesti ilman, että saappaat hörppii, niin varmasti pärjää yksillä saappailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan perusKUMIsaappaat on! :)
   Mä mietin vaan sitä, että jos toiset saappaat on kokoajan päiväkodilla, niin sitten ei ole kotona saappaita. Vai kuljettaako ihmiset niitä edestakaisin päikyn ja kodin välillä.. Hmmm..

   Poista
  2. Me taidettiin kuljettaa saappaita, kun monesti näin syksyllä ne riittävät ainoiksi ulkoilukengiksi, kun on koko ajan märkää.

   Poista
 2. Kati vastasikin jo melko tyhjentävästi. Helpompaa on kun on kahdet, toisaalta märkinä päivinä lapsi tulee saappaat jalassa kotiin... Että ihan miten vaan. Käytäntö näyttää mitä kaivataan. Tosi hyvän näköiset nuo Vikingit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä tykkään tosi paljon, kelpaisi itsellekin tuollaiset. :)
   Ja jalassahan niitä saappaita syksyllä säilytetään! Ehkä aloitellaan yksillä saappailla ja ostetaan sitten toiset jos tuntuu että tarvitaan..

   Poista
 3. Meillä on Eevin ikäinen tyttö ollut nyt vuoden päiväkodissa, yksillä saappailla ollaan menty. Välillä oon miettinyt kaksia, mutta ihan hyvin pärjätty yksilläkin. Viikonlopuksi otan saappaat mukaan kotiin, muuten sitten tilanteen mukaan mennään. Jos on märkää, lähdetään päiväkodista saappailla tai otetaan mukaan, jos illaksi suunnitteilla ulkoilua ja sadetta tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja meillä ollut Crocsin saappaita, oon ollut niihin tosi tyytyväinen :)

   Poista
  2. Kiitos kommentista, ehkä me koitetaan pärjätä yksillä saappailla. :)
   Crocsit ei ollut ihan mun lempparit. Hiostavat ja Eevin oli vaikea saada niitä jalkaan (ja jalasta poi), kun jalka vähän kasvoi..

   Poista
  3. meillä on myös ollut yhdet, mutta sitten toisaalta taas isommat lapset on saaneet kotona leikkiessä saappaat aina hörppäämään vettä. oli ongelma ennen crocsin saappaita :D
   nyt kun 3½v aloittaa maanantaina päiväkodin, mukana on crocsin saappaat. kuitenkin päiväkotipäivät on 3-4 viikossa, uskon että hyvin jaksaa kuljetella niitä saappaita

   Poista
  4. No täytyypä katsoa, miten yksillä pärjää.
   Ostetaan tarpeen mukaan sitten toiset jos tuntuu että tarvitaan. :)

   Poista
 4. Meillä on sellainen lätäkkölutraaja jolla tahtoo saappaat monesti hörpätä vettä ja kyllästyin siihen että sen sisävuoren kuivuminen kestää kolmekin päivää. Olis tarvinnut jonkun kengänkuivamen :D. Sen takia sitten siirryttiin Crocseihin vuosi sitten ja meille ne on sopineet mutta on se kahvallinen malli. Niin ja viime syksynä kun paniikissa kiersin kauppoja edellisten saappaiden jäätyä pieneksi niin tarjonta oli tytön koossa ei oota että pakko oli ostaa ne mitä sai. Onneksi toimivat meillä.

  Tällä viikolla tyttö sitten sanoi ulkoillessa että "tarviisin tälläiset uudet, mutta keltaiset ja ISOmmat". Luulin että niissä oli vielä syksyksi hyvin varaa kasvaa mutta mittailu paljasti että käyntivara oli kutistunut neljään milliin. Hups. No, puolustuksekseni sanon että muistin sisämitan sentin pidemmäksi (eli siis koon väärin), juurihan olin tytön jalan mitannut ja todennut että se oli kesällä 6 milliä venynyt :D
  .
  Meillä on ollut yhdet Vikingin kumpparit pari vuotta sitten ja silloin ne olivat tytön jalkaan jotenkin väärän malliset. Nyt toki isommalle jo saattaisi sopiakin tai sitten ei. Se mikä sopii yhdelle, ei sovi toiselle - kivat kumpparit löysitte!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan ne kahvalliset Crocsit voisikin olla paremmat vetää jalkaan!! ;)

   Nuo Vikingit on nyt pari kertaa ollut Eevin jalassa ulkoillessa ja vaikuttavat oikein hyviltä. Kokokin taitaa olla sopiva, vaikka kauhistuttikin ostaa koon 30 kumpparit tytölle!! =D

   Poista
 5. Mä tykkään kanssa Vikingeistä. Ne on mukavan yksinkertaisia kapoisia. nyt meillä kokeilussa kaikilla Aiglen kumpparit, kun niitä saa tästä kylilltä ostettua. tosi kapoiset malliltaan ja sopii siksi meidän kukkakepeille. Esim Nokiat on ihan liian leveälestiset meidän lapsille. Päiväkotiasiaan en osaa sanoa mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää Vikingit tuntui mielestäni kevyemmiltä kuin Nokialaiset. Yhdet Nokiat tytöillä on ollu ihan pienenä ja nekin oli kyllä mielestäni hyvät!
   Yhdet pilipali HelloKittyt Eevillä on ollut ja ne alkoi vuotaa. :/

   Aiglella onkin kivan näköisiä saappaita! Ihan vieras merkki kyllä, mahdetaanko täällä tuollaisia myydä.

   Poista
 6. Kovin pitkää kokemusta päiväkodista ei ole, mutta meillä oli käytössä kahdet Crocsin kumpparit tytön ollessa päiväkodissa, toiset siis aina kotona. Alkuun mentiin yksillä, mutta laiskana en jaksanut roudata saappaita edestakaisin ja muutamia kertoja unohtuivat sitten päiväkotiinkin viikonlopuksi, ja iltapäivällä haettaessa olivat usein pihalla ja ovet sitten lukossa, niin totesin meidän tapauksessa yksinkertaisempaa on hommata kotiin toiset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan. Mulla on ainakin sellanen olo, että mä unohdan ihan kaiken kun arki koittaa. =D
   Mutta katsotaan, eiköhän se tarve syksyn mittaan selviä.
   Meillä onneksi kaksi käyttäjää saappaillekin, joten käyttämättä tuskin jää vaikka olisi kahdetkin. :)

   Poista
 7. Meillä on molemmilla kahdet ni ei tarvii miettiä missä millonki ovat. Noitten ryhmässä aika monella on kahdet ku koko teline on aina täynnä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin just, täytyypä katsoa. Vois olla tietty helpompi, jos olisi kahdet.

   Poista
 8. Mulla on aina ollut lapsille kahdet saappaat: karvavuorelliset ja tavalliset. Karvavuorellisia tarvitsee sitten lumisohjo-loska aikaan, mutta villasukan kanssa taviksetkin menee silloin varasaappaana ja hätätapauksessa lätäkköaikaan karvavuorelliset varasaappaana. Lähinnä varasaappaita on tarvittu jos konttaavat ja plutaavat niin että kastuvat sisäpuoleltakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei mies oikein innostunut noista talvisaappaista. Vaikka kyllä ne varmaan ihan kätevät olisi ja pitkä käyttöaikakin niillä on, varsinkin jos tulee samanlainen talvi mitä viime talvi oli..
   Mites ne sitten kuivuu, jos normisaappaatkaan ei kovin nopeaan?

   Poista
  2. elloksella oli crocsimaisia saappaita irroitettavalla vuorella, mietin että toimiskohan ne.

   Poista
  3. Niinpäs onkin. Ihan kätevältä kuulostaa tuo irroitettava "sukka".

   Poista
 9. Kyllä meillä on aina kahdet saappaat :) toiset kotona ja toiset tarhassa. Maanantaina aina viedään sinne kauhea vuori tavaraa ja perjantaina kärrätään pois!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, mitäs tavaraa niin paljon on? Käytättekö kottikärryjä ihan vai miten? ;)

   Poista
 10. Meillä on kummallakin yhdet saappaat ja ne on koko ajan päiväkodissa. Arki-iltaisin ei juurikaan ulkoilla kaatosateessa ja muutenkin Vikingin Goret pitää vettä ihan tarpeeksi (toistaiseksi ei ole tullut vesi läpi vaikka lätäköissä on oltu) meidän sadeulkoilujen aikana. Viikonlopuksi otan ne kotiin, jos tiedossa on mökkeilyä tms, mutta harvassa on nekin kerrat :) Kuravaatteita on myös yhdet ja nekin on koko ajan päiväkodissa. Nekin otan viikonlopuksi kotiin, jos on tiedossa vesisadetta ja ulkoilua. Normiulkovaatteet on aina vedenpitäviä (tällä hetkellä molemmilla popin vaatteet). Talvella on pärjätty päiväkodissa tavallisilla kumppareilla, joihin laitetaan villasukat. Kurahanskoja on yhdet ja ne on päiväkodissa. Pienemmän hoitavat ovat älynneet, että Popin hanskat pitää paremmin vettä kuin jotkut kurahanskoista, mutta sijaiset eivät sitä tiedä ja sen takia on ne yhdet hanskat siellä... Vakihoitajat ottavat siitä huolimatta aina ne popit käteen ;)

  Kuivumisesta sen verran, että meiän mimmien päiväkodissa on kaks kuivauskaappia/ryhmä ja sinne ne lykkää aina ulkovaatteet, jos ne on edes pinnastaan märkiä. Saappaat kuivuu siellä sisäpuolelta hetkessä kuin myös kaikki muutkin vaatteet...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksillä kuravaatteilla mekin ajateltiin pärjätä, tekniset ulkovaatteet kuitenkin käytössä muuten.
   Mä noita kuivauskaappejakin olen miettinyt.. Kärsiikö teknisten ulkovaatteiden ominaisuudet kuivakaapissa kuivaamisesta?

   Poista
  2. Popista joskus kysyin asiaa, niin sanoivat, että heidän vaatteensa saa kuivata alhaisessa lämpötilassa kuivauskaapeissa. Päiväkodissa ne onkin onneksi aina säädettynä matalimmalle asteelle. Toistaiseksi ainakin lapset pysyneet kuivina :D

   Poista
  3. Mä ostin juuri kirppikseltä meidän ensimmäisen Popin ulkovaatteen ja siinä lukikin, että kestää alhaisen lämpötilan. Kai ne kaikki muutkin sitten kestää.. :)

   Poista

Ilahdun jokaisesta kommentista! :)

Sivun alkuun