Chilipähkinätangot

Kylläpäs sitä jauhopeukaloa nyt kolottaa.
Uusimman Talo&koti -lehden kanssa kotiin kannettiin Kinuskikissan joulu -liite.
Monta hyvää reseptiä, joista yksi pääsi heti kokeiluun!


150g chilipähkinöitä
150g parmesaanijuustoa raasteena
2½dl vehnäjauhoja
125g voita
1 muna
½dl vettä

Hienonna chilipähkinät tehosekoittimessa. (itse käytin kaulinta+Minigrip-pussia)
Mitä hienompi rouhe, sen paremmin taikina pysyy kasassa.
Raasta parmesaani hienoksi raasteeksi.
Yhdistä pähkinärouhe, juustoraaste ja vehnäjauhot kulhossa.

Lisää voi ja nypi sekaisin.
Sekoita joukkoon muna ja vesi.

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä noin 20cm leveäksi ja 0,5cm paksuksi levyksi.
Leikkaa leveyssuunnassa suikaleiksi.
Nosta suikaleet pellille leivinpaperin päälle ja kieritä korkkiruuville.

Paista tankoja 200 asteessa 10 minuuttia.

Helppo ja nopea ohje siis.
Syötiin tuoreen guacamolen kanssa, todella hyvältä maistui!
Ulkonäössä on ehkä vähän hiottavaa, ensi kerralla tulee nätimpiä. ;)

- Pia

10 kommenttia

  1. Kuulostaa hyvältä! Paljon tosta yhdestä annoksesta tuli? Voisin harkita Matildan synttäreille tällaisia...
    Nimimerkki: Paniikki iskee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitäköhän niitä olisi ollut? 20 ehkä, mutta oli aika isoja nuo mun versiot.
      Ensi kerralla teen lyhyempiä ja ohkaisempia tankoja! :)

      Poista
  2. Oi, noita täytyy kokeilla :) Kaks mun lempparia yhdessä, chili ja pähkinät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) No sittenhän tää resepti on ihan tehty sulle! :)

      Poista

Ilahdun jokaisesta kommentista! :)

Sivun alkuun