Helppo joulumenu

Pääsin mukaan Blogiringin ja Atrian joulukampanjaan.
Tehtäväni oli tehdä jouluinen menu pienesti tuunaillen, käyttäen Atrian tuotteita.

Jouluna on ihanaa syödä hyvin ja nauttia,
mutta koko jouluviikkoa ei kuitenkaan viitsi keittiössä kykkiä.
Mielestäni on enemmän kuin ok vähän suoristaa mutkia, kaikkea ei tarvitse tehdä alusta asti itse.
Ja mikä parasta, mausta ei tarvitse tinkiä!

Laatikot olen ottanut monena jouluna valmiina.
Nyt Atrian valikoimiin on tullut paistovalmiit porkkana-, lanttu- ja bataattilaatikot.
Helppoja ja hyviä!
Pienellä tuunauksella laatikkoihin saa vähän erilaista twistiä ja laatikot on ihan itsetehdyn oloisia.
Mantelirouhe bataattilaatikon päällä oli muuten mielettömän hyvää!

Minun menustani löytyy tomaatti-leipäjuustokeittoa, paahtopaistia ja valkosuklaamoussea!
Kurkkaa reseptit lisukkeineen alta tai Atrian sivuilta TÄÄLTÄ!




TOMAATTI-LEIPÄJUUSTOKEITTO JA KYLMÄSAVUHÄRKÄÄ

neljälle

haluamaasi tuoretta yrittiä, esimerkiksi meiramia tai timjamia

Lämmitä valmiit keitot kattilassa.
Annostele keitto lautasille.
Kuutioi kylmäsavuhärkäsiivut pieneksi ja lisää keittoon.
Koristele ja mausta haluamallasi yrtillä.




NAUDAN PAAHTOPAISTI, BATAATTILAATIKKO JA PUOLUKKAKASTIKETTA

neljälle

PAAHTOPAISTIN VALMISTUS

suolaa
pippurisekoitusta
oliiviöljyä
timjamia
paistamiseen nokare voita

Ota paahtopaisti huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.

Kuivaa lihan pinta talouspaperilla.
Mausta paisti suolalla ja pippurilla ja hiero pintaan loraus oliiviöljyä ja tuoretta timjamia.
Paista lihan pinnat kiinni kuumalla pannulla voissa.

Laita lihalämpömittari keskelle paistia ja laita liha pannuineen uuniin 100 asteeseen 
(varmista, että paistinpannusi kahva kestää uunin lämpöä tai siirrä liha uunivuokaan).
Paista lihaa noin 30 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on noin 60 astetta.

Ota liha uunista, ripsauta päälle vielä vähän suolaa ja kääri tiukasti folioon vetäytymään.
Anna lihan vetäytyä ihan rauhassa ainakin puoli tuntia, mielellään kauemminkin, 
jotta liha pysyy mehukkaana.

Kun liha on rauhassa vetäytynyt, leikkaa se ohuiksi siivuiksi.


BATAATTILAATIKKO

½dl siirappia
1tl kanelia
1dl rouhittua mantelia
muutama nokare voita

Sekoita siirappi ja kaneli bataattilaatikon joukkoon.
Laita seos uunivuokaan ja ripottele päälle rouhittua mantelia ja voita pieninä nokareina.
Paista laatikkoa uunissa 150 asteessa noin 35 minuuttia.


PUOLUKKAKASTIKE

lihan paistoliemi paistinpannulta
1dl puolukkaa
muutama ruokalusikallista tummaa suurustejauhetta

Käytä kastikkeen tekoon paistinpannulle jäänyt lihan paistoliemi.
Paseeraa puolukka ja lisää paistoliemen joukkoon. 
Suurusta kastike suurustejauheella ja keittele hetki.



VALKOSUKLAAMOUSSE JA PUOLUKKAKASTIKE

neljälle

VALKOSUKLAAMOUSSE

200g valkosuklaata
2 liivatelehteä
4dl kuohukermaa
2 kananmunaa
4rkl sokeria

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Kuumenna kattilassa pieni määrä kermaa ja lisää pehmenneet liivatelehdet kuumaan kermaan.
Laske lämpöä ja sulata myös valkosuklaa kerman joukkoon pieninä paloina.
Varo kuumentamasta suklaata liikaa, ettei se pala.
Anna suklaaseoksen jäähtyä hieman.

Vaahdota kananmunat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi.
Vaahdota toisessa astiassa jäljellä oleva kerma.

Yhdistä jäähtynyt suklaaseos kananmuna-sokerivaahtoon ja sekoita varoen tasaiseksi.
Lisää kermavaahto varovasti joukkoon.

Laita mousse kylmään jähmettymään.


PUOLUKKAKASTIKE VALKOSUKLAAMOUSSELLE

6dl puolukkaa
1½dl sokeria

Paseeraa puolukka eli survo se siivilän läpi siiviläksi.
Laita paseerattu puolukka kattilaan, lisää sokeri ja keittele haluamasi paksuiseksi kastikkeeksi.
Tarkista maku ja lisää halutessasi vielä sokeria.
Itse jätin puolukkakastikkeen melko kirpeäksi, sopi hyvin makean valkosuklaamoussen kanssa!


Blogiringin bloggaajien jouluiset menut on koottu Atrian sivuille TÄNNE.
Käy nappaamassa ihanat jouluiset ruokavinkit!
 
http://www.blogirinki.fi/

Yhteistyössä Atria

- Pia

4 kommenttia

Ilahdun jokaisesta kommentista! :)

Sivun alkuun