Mä olen nyt vähän hurahtanut näihin raakaherkkuihin ja muutenkin yritän kovasti järkeistää omaa syömistäni.
Ja tottakai tämä innostus näkyy nyt täällä blogin puolella myös.
Mitään ruokablogia tästä ei tietenkään tule, mutta välillä haluan näitä reseptejä kuitenkin jakaa.
Toivottavasti joitain kiinnostaa!
Tai jos ei, niin tottahan toki nämä ruokajutut voi skipata! :)
Tai jos ei, niin tottahan toki nämä ruokajutut voi skipata! :)
Ostin vähän aikaa sitten Karita Tykän Hyvää Huomenta -kirjan.
Sieltä löytyy kivoja raakaruokaohjeita ja niistä ekana lähtikin kokeiluun tämä raakahillo.
Raakahilloissa ei ole käytetty valkoista sokeria, eikä niitä nimensä mukaisesti ole keitetty.
Kaikki marjojen mahtavat ravintoaineet ovat siis tallella!
Vähän terveellisempi hillovaihtoehto siis ja ihan naurettavan helppo valmistaa!
4dl mansikoita
4rkl chia-siemeniä
n. 4rkl hunajaa
Laita ainekset lautaselle ja muussaa sekaisin.
Anna hyytyä noin 5-10 minuuttia tai pidempään.
Raakahilloissa ei ole käytetty valkoista sokeria, eikä niitä nimensä mukaisesti ole keitetty.
Kaikki marjojen mahtavat ravintoaineet ovat siis tallella!
Vähän terveellisempi hillovaihtoehto siis ja ihan naurettavan helppo valmistaa!
RAAKAHILLO MANSIKOISTA
4dl mansikoita
4rkl chia-siemeniä
n. 4rkl hunajaa
Laita ainekset lautaselle ja muussaa sekaisin.
Anna hyytyä noin 5-10 minuuttia tai pidempään.
Syötiin Eevin kanssa mautamatonta luonnonjogurttia ja hilloa, hyvää oli!
Lopun hillon laitoin jääpalamuotteihin ja pakastimeen.
Koska tätä hilloa ei ole kuumennettu, se ei luonnollisestikaan kovin pitkään jääkaapissa säily,
Koska tätä hilloa ei ole kuumennettu, se ei luonnollisestikaan kovin pitkään jääkaapissa säily,
mutta kestää pakastuksen hyvin!
Pakastimesta on helppo sitten aamulla ottaa pala tai pari puuron tai jogurtin kaveriksi.
- Pia
Mä vaan yksinkertaisesti survon mansikat sellaisenaan ja pakastan :D En siis lisää yhtään mitään. Ja on muuten hyvää! Suosikkina on käyttää tätä survosta maustamattoman jugurtin tai rahkan kanssa. Mutta kelpaa hyvin puuroon tai mihin tahansa muuhunkin :) Toki koostumus on löysää eikä millään tavalla hillomainen..
VastaaPoistaJuu toki mansikkasose on hyvää sellaisenaankin! :)
PoistaKyllä nämä raakaruoka-jutut on ihan mielenkiintoista vaikka eivät ihan mun juttu olekaan. :) tosin tämä hillo on jotain sellaista mitä voisi jopa testata! :D
VastaaPoistaAi miksei oo sun juttu! ;)
PoistaNii-i. Jotenkin sitä vaan vierastaa. :D
PoistaMäkin käytän aika paljon chia-siemeniä ja tämä oli hauska ohje. Kiitos, kun jaoit :)
VastaaPoistaKiitti!
PoistaSun ruokajuttuja olisi tosi mielenkiintoista lukea.
Saran keittiössä =D