Suukkokakku

 Meillä juhlittiin viikonloppuna 7-vuotiasta!
Ihanat kemut aurinkoisessa säässä sukulaisten kesken.
Aika väsyneitä lapsia peiteltiin illalla nukkumaan! ;)

Tein synttäreille tapani mukaan juustokakkua.
Juustokakut on helppoja ja niistä saa kauniita ja kivannäköisiä pienellä vaivalla.
Synttäreille valmistui tällä kertaa suukkokakku!

Suukkokakku

Hauskan suukkokakun jujuna on kakun sisällä olevat suukot.
Idean bongasin Facebookista, olisikohan ollut Leivotaan! -ryhmä.

Suukkokakku

SUUKKOKAKKU


POHJA
200g Oreo -keksejä
75g voita

MAITOSUKLAATÄYTE
3 liivatelehteä
200g maitosuklaata
200g mautamatonta tuorejuustoa
2,5dl vispikermaa
0,5dl sokeria

MANSIKKATÄYTE
3 liivatelehteä
200g mansikkaa
100g maustamatonta tuorejuustoa
100g vaniljarahkaa
1dl vispikermaa
0,25dl sokeria

Mansikkasuukkoja, n.20kpl

Suukkokakku

OHJE


Käytin kakun tekoon muistaakseni 24cm irtopohjavuokaa. Vuoka tuli melko täyteen, joten huomioithan vuoan koon ja tarvittaessa pienennä täytteiden määrää, jos käytät pienempää vuokaa.

POHJA
Vuoraa vuoan pohja ja reunat leivinpaperilla.
Murskaa Oreo-keksit. Sulata voi ja sekoita keksimuruun.
Painele keksiseos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi.

MAITOSUKLAATÄYTE

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Notkista tuorejuusto kulhossa sekoittelemalla ja lisää siihen sokeri.
Sulata suklaa varovaisesti ja lisää tuorejuustoon.

Kuumenna mikrossa tilkka vettä.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata lehdet kuumaan veteen.
Anna liivateseoksen hetki jäähtyä ja lisää se vatkaamalla ohuena nauhana tuorejuustoseokseen.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita tuorejuustoseokseen.

Asettele mansikkasuukkoja keksipohjan päälle ja valuta maitosuklaatäyte suukkojen väleihin ja reunoille varovaisesti. Täyte on melko paksua ja sitä pitää vähän tökkiä suukkojen väleihin ja varsinkin reunoille, ettei jäisi rakoja. Raskaan täytteen ansiosta suukot pysyvät kuitenkin hyvin paikoillaa, eikä lähde lillumaan pois paikoiltaan.

Laita kakku jääkaappiin mansikkatäytteen valmistumisen ajaksi.

MANSIKKATÄYTE
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Notkista tuorejuusto kulhossa sekoittelemalla ja lisää siihen sokeri,vaniljarahka ja sulat mansikat.

Kuumenna mikrossa tilkka vettä.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata lehdet kuumaan veteen.
Anna liivateseoksen hetki jäähtyä ja lisää se vatkaamalla ohuena nauhana tuorejuustoseokseen.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita tuorejuustoseokseen.

Anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Koristele kakku suukoilla, marengeilla, karkeilla ja nonparelleilla!

Suukkokakku

- Pia

4 kommenttia

  1. Kysyisin, että hyytyiskö kakku riittävästi ilman liivatteita? Suklaakerros ehkä ainakin, mutta entäs mansikkakerros? En pidä liivatteen aiheuttamasta koostumuksesta..

    VastaaPoista
  2. Hei! Muistatkos, että minkä merkkisiä liivatelehtiä käytit? Niitä kun on niin eri painoisia, niin etten vain pilaa kakkua... Rippijuhliin pitäisi tehdä

    VastaaPoista

Ilahdun jokaisesta kommentista! :)

Sivun alkuun