Koukussa siemennäkkäriin

Liian helppoa, liian hyvää.
Ystäväni luona söin tosi hyvää siemennäkkäriä jo aikaa sitten.
Nyt kaupassa osui silmiin maissijauhot ja siemennäkkäri muistui mieleen.
Reseptikin kätevästi siinä maissijauhopussin kyljessä (Risenta).


SIEMENNÄKKÄRI


2dl maissijauhoja
2dl siemeniä
vajaa 0,5dl öljyä
2dl keitettyä vettä
sormisuolaa

Sekoita maissijauhot, siemenet, öljy ja vesi yhteen.
Kaada löysä massa uunipellille.
Ripoittele päälle sormisuolaa.
Uuniin 150 astetta ja 45 minuuttia tai niin kauan, että näkkäri on kauniin väristä ja rapeaa.


Näkkäri on todella maukasta, eikä vaadi päälleen levitettä tai juustoa.
Parasta kinkunsiivun tai kurkun kanssa!

- Pia

6 kommenttia

  1. Näitä pitää tehdä,monta kertaa olen ajatellut mutta en vaan ole koskaan saanut aikaiseksi tehdä, jos nyt :)

    VastaaPoista
  2. Tänään lähtee kokeiluun! Tämä tuli hyvään saumaan kun testataan miehen keliakiaepäilyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tosiaan gluteenitonta ja maidotonta, joten tätä voi hyvillä mielin kokeilla! :)

      Poista
  3. Oi, tota tarvii kokeilla. Sait näkkärinleivonnan kuulostamaan niin helpolta :) Eli Risentaa ny Prismasta metsästämään..
    t. Nelliina Mansesta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No melkein yhtä helppoa, kuin näkkärin ostaminen kaupasta! ;)
      Ja kaikki ainekset säilyy kuivakaapissa!

      Poista

Ilahdun jokaisesta kommentista! :)

Sivun alkuun