Raakabrownie

 Tein POMPdeLUX -kutsuille raakabrownieta.
Tällä Syötävän hyvä -blogin ohjeella olen tehnyt brownieta ennenkin ja itse pidän tästä kovasti!
Tämä ohje on tosi pieni, teinkin tämän muistaakseni viisinkertaisena. ;)
Tarjosin brownieta marjojen ja vaniljakastikkeen kanssa.
Vaniljakastike on tehty cashewpähkinöistä ja ohje löytyy TÄÄLTÄ.

Kaikille lapsille ei tainnut oikein brownie upota,
meidän neidit kyllä tykkäävät kovasti niin browniesta, kuin vaniljakastikkeestakin. ;)

Kannattaa muuten kurkata Noora Shinglerin kirjoitus
Kemikaalicoctail -blogissa raakakakuista ja niiden eduista! ;)
Postaus TÄÄLLÄ!


RAAKABROWNIET


POHJA
1dl pekaani- tai saksanpähkinöitä
reilu 1dl taateleita
2-3rkl raakakaakaojauhetta
1rkl sulaa kookosöljyä
pieni ripaus suolaa

KUORRUTE
0,5dl taateleita
1rkl raakakaakaojauhetta
1rkl kookosöljyä
n. 2rkl vettä

Jauha blenderillä pähkinät pieneksi.
Meillä ei blenderiä ole, joten itse paloittelen pähkinöitä ensin veitsellä 
ja hienonnan sitten sauvasekoittimella.
Lisää joukkoon taatelit, kaakaojauhe, kookosöljy ja ripaus suolaa
ja hienonna tasaiseksi massaksi.
Painele massa suorakulmaisen astian pohjalle.

Tee kuorrute sekoittamalla ainekset keskenään sileäksi tahnaksi sauvasekoittimella.
Leivitä kuorrute pohjan päälle ja laita pakastimeen jähmettymään vähintään tunniksi.
Leikkaa kuutioiksi.


Kannattaa kokeilla!

- Pia

4 kommenttia

  1. Nam, kuullostaa hyvälle! Täytyy joskus testata :)

    VastaaPoista
  2. Vaikuttaapa hyvältä ja terveelliseltä! Taitaa mennä kokeiluun täälläkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti terveellisempää kuin tavallinen brownie! Toki on aika erimakuista ja erilaista muutenkin.
      Mutta hyvää, mä tykkään! ;)

      Poista

Ilahdun jokaisesta kommentista! :)

Sivun alkuun