Joulupuu -keräys


Kävin eilen viemässä meidän perheen paketit Joulupuu -keräykseen.
Joulupuu-keräyksessä kerätään lahjoja ja jouluiloa vähävaraisten perheiden lapsille.
Raumalla kerättiin viime vuonna hieno määrä lahjoja, toivottavasti tänä vuonna ollaan yhtä innokkaita!

Itse kävin Lindexiltä ostamassa vaatteita ja kirjakaupan alepöydästä löytyi superhieno jättipaketti tarroja.
Kaupanpäälle tuli hyvä mieli! :)

Tästä linkistä voit kurkata, löytyykö omalta alueeltasi Joulupuu -keräystä!- Pia

12 kommenttia

 1. Hieno idea tämä Joulupuu. Meiltä kans jo muutamana vuonna osallistuttu. Pienellä teolla voi pelastaa jonkun toisen joulun ja saa itselleen hyvän mielen. Tärkeällä asialla ollaan. Haluan myös näin opettaa lapsille että vaikka he eivät ihan kaikkea aina saa niin on olemassa lapsia joilla ei ole mitään. Heilläkin on joulu ja toiveita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Surettaa kovasti ajatus, että joku lapsi ei ollenkaan saisi lahjoja (vaikka tiedän kyllä, ettei tämä ole maailman ongelmista suurin..) tai se, että jollain vanhemmalla ei ole antaa lapselle yhtään lahjaa..
   Viime vuonna Raumalla oli kerätty niin paljon paketteja, että paketteja riitti enemmän kuin yksi tarvitseville lapsille. Tosi hieno juttu! :)
   Mä en lapsille vielä tästä mitään puhunut, ovat niin pieniä. Ehtii näitä juttuja pohtimaan vielä tulevina vuosina. :)

   Poista
 2. Rauman keräyksessä siis oli vain lappuja, joissa sukupuoli ja ikä? Meillä Lappeenrannassa oli osaan korteista kirjoitettu myös kyseisen lapsen toive (esim. duplo-paketti, vaatteita koko x) joka helpotti huomattavasti lahjojen ostoa. Aika erikoista, että käytäntö vaihtelee eri kaupungeissa.
  Hyvää joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei ollut enempää eritelty toiveita. Face-sivuilla on kyllä vinkkilistoja, mitä eri ikäisille voisi ostaa. Mäkään en edes hakenut lappuja etukäteen, vaan vein lahjat suoraan puulle.

   Poista
 3. Pääkaupunkiseudulla on niin paljon lapsia keräyksen piirissä, että olisi mahdotonta eritellä kaikkien toiveet. Pienemmällä paikkakunnalla hyvä idea! Olemme työpaikalla järjestäneet Joulupuu keräyksen jo useana vuonna peräkkäin. Paketteja on joka vuosi saatu kerättyä melkein 300kpl. Tänä vuonna osallistun Joulupuu keräyksen lisäksi myös Facebookista löytyvään Jouluapua keräykseen. Lapsille olen myös kertonut keräyksistä. Pienten on kuitenkin vaikeaa ymmärtää miksi joulupukki ei anna kaikille lapsille lahjoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ehditään kyllä nämä keskustelut käymään muutaman vuoden kuluttuakin. En usko että meidän tytöillä on vielä minkäänlaista valmiutta käsittää tuollaista asiaa, enkä tiedä miksi pitäisikään.
   Mutta isompana tietenkin haluan lasten ymmärtävän sen, ettei kaikki ole ihan yhtä hyväosaisia kuin me ja että auttaa voi monella tavalla niitä kenellä ei ole elämä mennyt suunnitelmien mukaan.

   Poista
  2. Mulle on tärkeää auttaa muita ihmisiä. Tänään veinkin Joulupuu -keräykseen paketit 11 ja 12 vuotiaille tytöille. Paketit olivat keskenään samanlaiset ja niiden sisältä löytyy pienet käsilaukut, kynsilakkasetit ja korvakorusetit. Toivottavasti ovat saajilleen mieluisat ja tarpeelliset! Kätevää, kun täällä keräys järjestettiin kauppakeskuksessa!

   Poista
  3. Kivat lahjat veit! :)
   Tämä keräys ei mielestäni paljoa vaadi, mutta tuo kyllä hyvän mielen monelle! :)

   Poista
 4. Kiva kun pistit linkkiä! :) Harvemmin tulee vastaan näitä Rauman seudun blogeja.

  VastaaPoista
 5. Mä vein Katy Perryn kesä 2014 hajuveden ja kosmetiikkaa kaupan päälle,laittivat 13 v ohjeeksi noin lahjaksi

  VastaaPoista

Ilahdun jokaisesta kommentista! :)

Sivun alkuun