Mississippi mud pie

Leivoin Me&I -kutsuille Mississippi mud pieta.
Tosi hyvää, paljon suklaata.. :)



POHJA:
3,5dl vehnäjauhoja
2rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta
120g voita
2rkl sokeria
1-2rkl kylmää vettä (itse laitoin varmaan ainakin tuplat)

Siivilöi jauhot ja kaakao ja nypi voi joukkoon, kunnes seos on nokareista.
Sekoita joukkoon sokeri ja kylmä vesi, kunnes saat pehmeää taikinaa.
Kääri taikina tuorekelmuun ja pane jääkaappiin 15 minuutiksi.

Lämmitä uuni 190 asteeseen.
Kauli taikina kevyesti jauhotetulla työtasolla ja vuoraa sillä halkaisijaltaan 23cm irtopohjavuoka
(itse en kaulinta käyttänyt, painelin taikinan vuoan pohjalle).
Peitä leivinpaperilla ja pane päälle painoksi kuivattuja herneitä
(herneet jäi kyllä uupumaan, mikäköhön niiden taika olisi ollu??).
Paista esilämmitetyssä uunissa 15 minuttia.
Ota herneet ja leivinpaperi pois ja paista piirakkapohjaa vielä 10 minuuttia, kunnes se on rapeaa.

TÄYTE:
175g voita
4dl ruskeaa sokeria (itse käytin ihan tavallista, kun ei muuta ollut)
4 munaa kevyesti vatkattuna
4rkl kaakaojauhetta siivilöitynä
150g tummaa suklaata (itse laitoin 200g, jätin suklaauutteen pois)
3dl kermaa
1tl suklaauutetta

Vaahdota voi ja sokeri kulhossa ja vatkaa vähitellen sekaan munat ja kaakao.
Sulata suklaa vesihauteessa ja vatkaa kerman ja suklaauutteen kanssa seoksen joukkoon.

Vähennä uunin lämpöä 160 asteeseen.
Kaada täyte piirakkapohjalle ja paista 45 minuuttia tai kunnes täyte kiinteytyy.

Anna tortun jäähtyä täysin ja koristele kermavaahdolla ja suklaalla.

KORISTELUUN:
4,5dl kermaa vaahdotettuna (itse vaahdotin n.3dl kermaa)
(lisäsin muutaman ruokalusikallisen sokeria kermavaahtoon)
suklaata lastuina


Pohjasta tuli melko kova!
Olisikohan pitänyt laittaa vielä lisää vettä joukkoon, vai mikäköhän siinä meni vikaan.
Ja mikä tuo hernejuttu on? :)
Mutta älyttömän hyvän makuinen torttu oli! :)

- Pia

15 kommenttia

  1. Nami! Näyttää ja kuulostaa ihanalta! :))

    VastaaPoista
  2. voi, että kun näyttää hyvältä. harmittaa vielä enemmän, ettei päästy..

    VastaaPoista
  3. Hyvän kuuloinen resepti, täytyy testailla!

    VastaaPoista
  4. nam, ne herneet on sitä varten että se säilyttäis muotonsa esipaiston aikana

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin mä ajattelinkin. Mä kyttäsin sitä pohjaa kun oli uunissa, mutta ei se mitään kupruilemaan lähtenyt vaikka ei herneitä ollutkaan! :)

      Poista
  5. Nam! Tätä pitää koklaa joskus! Vai oliko pohja niin kovaa että kannattaa ettiä joku toinen resepti :)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tekisin seuraavaksi varmaan ihan keksipohjan. Dominoista! :)

      Poista
  6. Oi namm, pitääpä testata ainakin joku variaatio tuosta! :)

    VastaaPoista

Ilahdun jokaisesta kommentista! :)

Sivun alkuun