Mustikka-marenkikakku


Tein eilen testi-marenkikakun.
Minulla oli ajatuksena tehdä pieniä mustikkamarenkeja, mutta meidän vatkain alkoi käymään sen verran kuumana,
että marenkivaahto jäi hieman löysäksi.
Tein siitä siis yhden pohjan ja laitoin päälle kermavaahtoa ja mustikoita.
Älyttömän hyvää!
Juhannuksena siis tarjoillaan tällaista herkkua.
Otin munat lämpimään huomista varten, jos vaahtoutuisivat vähän nopeammin. :)


Ohje:
3 munanvalkuaista
1rkl sitruunamehua
2dl sokeria
½dl sulatettuja mustikoita

1. Laita uuni kuumenemaan 100 asteeseen.
2. Vatkaa munanvalkuaisia, sitruunamehua ja pientä määrää sokeria kunnes seoksesta alkaa tulla valkoista ja ilmavaa.
Lisää sitten vähitellen loputkin sokerista ja vatkaa koko ajan. Marenki on valmista, kun se on valkoista kovaa vaahtoa, johon muodostuu huippuja. Vatkaamiseen menee aikaa, joten käytä sähkövatkainta!
3. Kääntele kevyesti survotut mustikat mehuineen marengin joukkoon nuolijaa apuna käyttäen.
4. Nostele marengista kasoja ruokalusikalla leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista uunin keski- tai alatasolla 2-3 tuntia.
* minä paistoin uunin alatasolla 3 tuntia ja hyvä tuli!

Mustikkamarengin ohje on Leivotaan -lehdestä.

Kermavaahdon värjäsin sulatetuista mustikoista valutetulla mehulla.


Mitäs teillä on juhannussuunnitelmissa??

Me lähdetään juhannuksen viettoon mökille ja ollaan loppuviikko siellä.
Päivittelen blogia jos ehdin. :)
Tällä hetkellä kylläkin sataa aika lujaa ja säätutkan mukaan sadetta riittää iltapäivälle asti,
joten voi olla että lähtö siirtyy huomiseen aamuun.

Ihanaa juhannusta kaikille! <3

- Pia

6 kommenttia

  1. Ihanaa juhannusta myös sinulle ja koko perheelle!

    VastaaPoista
  2. mukavaa juhannusta teillekin! Huomiselle on kyllä ainakin luvattu aika lämmintä.. Kiva :) varmaan hyvää oli tuo kakku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on vähän sadellut, mutta huomiseksi lupaillaan lämmintä! :)

      Poista

Ilahdun jokaisesta kommentista! :)

Sivun alkuun