Eskarilaisen ja ekaluokkalaisen yhteinen huone

Minulta pyydettiin kuvia meidän tyttöjen huoneesta nyt kun vanhempi tytöistä aloittaa syksyllä koulun. Joten tässäpä näitä!

Tytöillä on yhteinen huone. Näin tulee varmasti olemaan pitkään. Meillä on vähän hankalasti takka yhdessä makuuhuoneessa, sinne ei mielellään ketään laitettaisi nukkumaan. Lämmitämme talviaikaan takkaa joka päivä ja huone on iltaisin tosi lämmin, joten ei ehkä paras paikka nukkumiselle. Takkahuoneeseen voisi ehkä jonku oman nurkkauksen toiselle lapselle tehdä, jos tarvetta ilmenee.

Eskarilaisen ja ekaluokkalaisen huone

Tytöillä on kirjoituspöytä huoneessaan, mutta läksyjä siellä tuskin tullaan tekemään. Tällä hetkellä lastenhuoneen kirjoituspöytä on täysin leikkien vallassa, näin varmaan jatkossakin. 
Takkahuoneessa meillä on täysin samanlainen Ikean Micke -kirjoituspöytä ja siellä 
(ja takkahuoneen lattialla) hoituu askartelut, piirtely- ja kirjoitushommat. Luulen, että läksyt tullaan kuitenkin tekemään keittiön pöydän ääressä, ainakin ensimmäiset kouluvuodet. Osa läksyistä onneksi tehdään jo iltapäiväkerhossa!

Eskarilaisen ja ekaluokkalaisen huone

Pahviset salkut ja rasiat kätkevät sisäänsä hyvän määrän Petsareita ja muita tärkeitä pikkujuttuja. Lisäksi ne näyttävät ihanilta! Itse rakastan noita pahvisalkkuja ja niitä on muuallakin meidän kodissa, erilaisia.

Eskarilaisen ja ekaluokkalaisen huone

Seinällä olevassa naulakossa ja koreissa säilytetään tyllejä ja karvaliivejä. Nämä ovat niin arki-, juhla- kuin leikkikäytössä meillä. Ikean turkoosi kärry on ollut tosi kätevä käytössä, siinä säilytetään tällä hetkellä naamiaisvaatteita, Petsareitten lentokonetta ja nukenvaatteita. Koukuissa roikkuu vielä tyttöjen laukkuja.

Eskarilaisen ja ekaluokkalaisen huone

Tytöt toivoivat muutama kuukausi sitten yhteistä sänkyä. Parisänkyä en viitsinyt lähteä ostamaan, kun ei tiedä kuinka pitkään haluavat vierekkäin nukkua. Siirsin tyttöjen sängyt kuitenkin vierekkäin ja tämä onkin ollut tytöille tosi mieluisa ratkaisu. 
Näin aseteltuna sängyt vievät kyllä aika paljon tilaa, mutta onneksi huone on suuri ja tilaa leikeillekin jää vielä ihan mainiosti.

Eskarilaisen ja ekaluokkalaisen huone

Tässä kuvassa näkyykin sitten tuo tyttöjen huoneen epäkohta. Nimittäin tuo tapetti. 
Muumi-tapetti ei ole eskariin ja kouluun menevillä tytöillä ihan ajankohtainen! :) 
Tapetit pitäisi uusia koko huoneeseen. Meillä vaan ei ole kovin innokkaita tapetoijia taloudessa. Enkä osaa päättää, minkälaista tapettia huoneeseen haluaisin. Eipä tuo tapetti tyttöjä niinkään kiinnosta, mutta minua vähän häiritsee.

Eskarilaisen ja ekaluokkalaisen huone

Eskarilaisen ja ekaluokkalaisen huone

Tällaista meidän lastenhuoneessa tällä hetkellä. :)

- Pia

5 kommenttia

  1. Ihastuttava huone! Ja, oi kuin ihanaa, tytöt nukkuvat vierekkäin. Meillä pojat (nuorimmat) usein viikonloppuisin toivovat, että tehdäänkö siskonpeti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Itse meinasin jo aiemmin laittaa tyttöjen sängyt vierekkäin, mutta ajattelin että meneeköhän hölmöilyksi. Ei kuitenkaan, vaan hyvin tulee uni näin molemmilla. :)

      Poista
  2. Minusta tuo muumi on oikein kiva ja skandihenkinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja vielä kivampi olisi, jos meillä joku tykkäisi Muumeista. ;)
      Mutta kyllä mä tuosta tykännyt olen ja olen tyytyväinen, että aikanaan valitsin noin neutraalin värin. :)

      Poista

Ilahdun jokaisesta kommentista! :)

Sivun alkuun