Kävimme viikko sitten koko perheen voimin mökillä poimimassa luumuja mummin luumupuusta.
Luumusato on ollut tänä vuonna hyvä ja mummi taisikin olla tyytyväinen,
että käytiin nappaamassa muutama kilo luumuja käyttöön.
Pääsin Blogiringin kautta mukaan kivaan Suomen Sokerin hillokampanjaan,
Luumusato on ollut tänä vuonna hyvä ja mummi taisikin olla tyytyväinen,
että käytiin nappaamassa muutama kilo luumuja käyttöön.
Pääsin Blogiringin kautta mukaan kivaan Suomen Sokerin hillokampanjaan,
joten luumut haettiin tätä tarkoitusta silmällä pitäen!
En olekaan ennen tehnyt tuoreista luumuista hilloa, joten lopputulos oli pieni yllätys,
onneksi positiivinen sellainen!
Luumuhillon kun helposti mieltää jouluun liittyväksi jutuksi, mutta tästä hillosta ei mielestäni jouluista tullut.
Vaikkakin tämä sopisi joulun juustolautaselle aivan mielettömän hyvin!
Jouluisen twistin olisi helposti saanut lisäämällä joukkoon vaikka kanelia!
Jouluisen twistin olisi helposti saanut lisäämällä joukkoon vaikka kanelia!
0,5dl vettä
1 vaniljatanko
Kuori luumut ja poista siemenet.
Pienten luumujen kuorimisessa on vähän hommaa,
mutta näin hillosta tulee makeampaa pienemmällä määrällä sokeria!
Puolita vaniljatanko ja kaavi siemenet luumujen joukkoon.
Keitä kattilassa vesi, luumut ja vanilja, laita keittämisen ajaksi myös vaniljatangot kattilaan.
Keitä n.15 minuuttia.
Kuori pinnalle muodostunut vaahto pois keittämisen aikana.
1 vaniljatanko
Kuori luumut ja poista siemenet.
Pienten luumujen kuorimisessa on vähän hommaa,
mutta näin hillosta tulee makeampaa pienemmällä määrällä sokeria!
Puolita vaniljatanko ja kaavi siemenet luumujen joukkoon.
Keitä kattilassa vesi, luumut ja vanilja, laita keittämisen ajaksi myös vaniljatangot kattilaan.
Keitä n.15 minuuttia.
Kuori pinnalle muodostunut vaahto pois keittämisen aikana.
Poista vaniljatangot kattilasta ja surauta luumut sileäksi sauvasekoittimella.
Hilloon voi toki jättää sattumiakin, ihan oman mielen mukaan!
Hilloon voi toki jättää sattumiakin, ihan oman mielen mukaan!
Kaada valmis hillo puhtaaseen lasipurkkiin ja anna jäähtyä.
Nauti!
Nam!
- Pia
Näyttää ja kuulostaa hyvältä :)
VastaaPoistaEnsimmäinen purkki tulikin jo syötyä! :)
PoistaOi, vaikuttaapa hyvältä ja helpolta reseptiltä. Meillä ei tänä vuonna luumuja tullut kuin naposteltavaksi saakka. Täytyypi muistaa resepti jos luumuja saadaan ensi vuonna. Mukavaa alkanutta viikkoa! Kaisa
VastaaPoistaKiitos paljon ja samoin!
PoistaHillot on kyllä tosi helppoja tehdä ja hilloonhan voi laittaa vaikka mitä! :)