Musiikkileikkejä

Eilistä leikkipostausta tehdessäni ajattelin tehdä erillisen postauksen lasten musiikkijutuista.
Minä pidän musiikkia tärkeänä osana meidän tavallista arkea.

Olen itse ollut ala- ja yläasteen musiikkiluokalla, käynyt pianotunneilla 7 vuotta ja pari vuotta soittanut poikkihuilua. Mutta erityistä paloa mulla ei ole musiikkia kohtaan koskaan ollut. Pianotunneilla käyminen oli ihan pakkopullaa pari viimeistä vuotta (eli joskus ala- ja yläasteen vaihteessa), ei vain kiinnostanut yhtään. Jälkikäteen olen miettinyt, miten olisin voinut kehittyä hyväksikin pianistiksi, jos olisi ollut motivaatiota. Mulla oli meinaan todella hyvä opettaja, kenestä olisi saanut paljon irti. Jos olis kiinnostanut. =D Mutta siis pianoa osaan nuoteista soittaa ihan OK:sti, mikä on mun mielestä aivan mahtava taito!

Lastenmusiikki

Mielestäni lapsi tarvitsee LASTENmusiikkia. Omalla kielellä laulettuun, lapsille tarkoitettuun musiikkiin on lapsen helppo tarttua mukaan. Voi laulaa mukana ja leikkiä laululeikkejä.

Tyttöjen kanssa ollaankin pienestä asti kuunneltu lasten levyjä, laulettu ja tanssittu, soitettu, katseltu DVD:ltä TiTi-Nallea ja Fröbelin palikoita ja ollaanpa muutamassa lastenkonsertissakin käyty. Musiikkiopiston muskari aloitettiin reilu vuosi sitten ja meidän kerhossa on myös paljon musiikkia.

Lastenmusiikki

Meidän lempparilevyjä on TiTi-Nalle, Fröbelin Palikat, Lystitunti ja Siinan Taikaradio. Vauvan Vaakaa kuunneltiin paljon kun tytöt oli pienempiä. Kolmeen viimeiseen on myös nuottikirjat, missä myös leikkiohjeita ja muuta. Siinan Taikaradiosta kirjoittelinkin TÄÄLLÄ.

Loppukesästä kirjoittelin ihanasta Soivasta laulukirjasta TÄÄLLÄ.
Laulukirja on ollut koko syksyn kovassa käytössä, tätä suosittelen kyllä edelleen lämpimästi! :)

Tytöt osaavat valtavan määrän lauluja ja laulavat kotona tosi paljon.
Annikin alkoi syksyllä lauleskelemaan enemmän ja lauleskelee paljon eri lauluja.

Lastenmusiikki

Pikkuinen pianisti <3

Lastenmusiikki

Lastenmusiikki

16 lastenlauluaarretta -levyn löysin Prismasta joskus kun Eevi oli ihan pieni vauva. Siitä asti sitä onkin kuunneltu joka ilta nukkumaan mentäessä. Tyttöjen on kiva mennä nukkumaan kun ei ole ihan hiljaista, tutut laulut iltasadun jälkeen tuovat turvaa.

Lastenmusiikki

Philipsin cd-soitin on jo toinen laatuaan.
Ensimmäinen ei tainnut kestää tyttöjen musailua. ;)
Ainut kaunis järkevän hintainen cd-soitin, mitä mun silmiin osui.


Tänäänkin suuntaamme päikkäreitten jälkeen muskariin!
Nyt ensin kuitenkin luistelemaan! :)

Musisoidaanko teillä? :)

- Pia

6 kommenttia

 1. Meillä käytiin pienenä molempien kanssa muskarissa, mutta sen jälkeen semmoinen aktiivinen musisointi on kyllä jäänyt. Robinia ja HeviSaurusta huudatetaan tuosta samasta Phillipsin masiinasta ja automatkoilla hoilataan radion tahtiin.

  VastaaPoista
 2. Hei, suosittelen "Karvakorvan laulupurkki" -levyä, jos Vauvan vaaka on ollut suosikkina. Karvakorvan laulupurkki on samoilta tekijöiltä ja mun mielestä siinä on ainakin aivan loistavia lastenlauluja, joista nauttii aikuinenkin :)

  Me tultiin juuri neitokaisen (7kk) kanssa teatterimuskarista, täällä on sellaset kivat "vauvojen aamut" Seikkailupuistossa, niin pääsee noinkin pieni musisoimaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo levy on meillä perhekerhossa käytössä, paljon tuttuja lauluja siis :)

   Musiikki on ihanaa kun se sopii ihan kaikille. Mä soitin Eeville musiikkia jo kun oli mahassa. ;)
   Teatterimuskari kuulostaa kivalta!

   Poista
 3. Tuo Vauvan vaaka on meillekkin tuttu. Aivan ihana!

  Asiasta toiseen - epätoivoinen yritys - löytyisiköhän sinulta vielä se PDL:n Norah little dress harmaana? Googlettelin sitä (pakkomielle) ja osuin tänne sinun blogiin vanhaan postaukseen sen kautta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kysyvä tieltään eksy! :D
   Kävin poimimassa mekon kirppiskasasta, eli kyllähän mulla se on. Olisin sen siis tällä viikolla vienyt kirppikselle, suht hyvä ajoitus sulla!
   Laitan sulle sähköpostia iltapäivällä, nyt pitää kiiruhtaa värikylpyilemään! :)

   Poista

Ilahdun jokaisesta kommentista! :)

Sivun alkuun