Eka raakasuklaa

Kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä itse raakasuklaata.
Kaikki ainekset löytyivät valmiiksi kaapista!
Jotenkin mulla on raakasuklaastakin ollut sellainen ajatus, että sitä olisi hankalaa ja vaikeaa tehdä.
Mutta helppoa ja nopeaa oli!

Ihan täysin putkeen ei tietenkään mennyt, mutta jääpä parannettavaa ensi kertaan!


RAAKASUKLAAN PERUSOHJE


80g kaakaovoita
4rkl kookosöljyä
4rkl raakakaakaota
2rkl juoksevaa hunajaa
ripaus ruususuolaa

lisäksi laitoin cashewpähkinöitä, rusinoita ja marjajauhetta

Sulata kaakaovoi vesihauteessa.
Kun se on sulanut, sulata joukkoon kookosöljy.
Lisää raakakaakao, suola ja hunaja.

Laita käyttämiesi muottien pohjalle rusinoita tai pähkinöitä tai mitä vain haluat mausteeksi ja
kaada suklaaseos muotteihin.
Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi ja nauti!


Mulla kävi jostain syystä niin, että hunaja ei ollutkaan tasaisesti sulanut ja
osassa suklaata oli vähän enemmän ja osassa vähän vähemmän makeutta.
Seuraavalla kerralla laitan myös vähän vähemmän kookosöljyä (laitoin nyt tosi isoja lusikallisia)
ja vähän enemmän raakakaakaojauhetta.


Raakasuklaat kelpasi meillä koko perheelle, eikä ne kauaa jääkaapissa vanhentuneet! ;)

- Pia

4 kommenttia

  1. Kiitos ohjeesta/vinkistä! Täytyypi kokeilla, jospa saisi muutaman sujautettua pukinpussiinkin! Kirpsakkaa keskiviikkoa! Kaisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppa hyvä! :)
      Raakasuklaa on tosi helposti sulavaa, joten mä en lahjaksi antaisi. =D

      Poista
  2. Voi näitä mun onkin pitänyt jo pitkään tehdä! Kiitos muistutuksesta ja reseptistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu, kannattaa kyllä kokeilla!
      Ja maustamisvaihtoehtoja on vaikka mitä! :)

      Poista

Ilahdun jokaisesta kommentista! :)

Sivun alkuun