Mantelimaito

Terveellisen ja lisäaineettoman mantelimaidon tekeminen on helppoa!
Mantelimaito maistuu, ylläriylläri, manteliselle ja pehmeälle.
Olen käyttänyt mantelimaitoa smoothieissa ja se on erityisen hyvää kahvimaitona mielestäni.
Tokihan mantelimaitoa voi siis käyttää ihan missä vain.


MANTELIMAITO


2,5dl manteleita
7,5dl vettä
1-2tl hunajaa
ripaus ruususuolaa tai muuta hyvälaatuista suolaa

Liota manteleita yön yli.
Kaada liotusvesi pois ja huuhtele mantelit hyvin.
Laita kaikki ainekset blenderiin ja jauha niin kauan, että maito on mahdollisimman tasaista.
Siivilöi maito käyttämällä esimerkiksi harsokangasta.

Maito säilyy hyvänä jääkaapissa pari päivää.

Maidon valmistuksessa ylijäävän mantelimassan voi käyttää leivonnassa tai smoothien joukossa.
Itse pakastin massan myöhempää käyttöä varten.

 

- Pia

2 kommenttia

  1. Mä oon laittanut hunjan sijaan vain vähän ceylon kanelia ja sekin toimii hyvin. Ja lasten kanssa lemppariresepti on chiasiemeniä mantelimaidossa (vanukkaaksi) ja mustikoita ja vadelmia ja koko helahoito sauviksella "jugurtiksi".

    VastaaPoista

Ilahdun jokaisesta kommentista! :)

Sivun alkuun