Kolmen suklaan juustokakku

Tein PompDeLux-kutsuilleni kerrosjuustokakkua.
Kovasti vieraat tykkäsivät, joten ajattelinpa laittaa tännekin ohjetta.
Helppo!


Murskaa keksit ja sekoita sulatettuun voihin.
Minä murskasin keksit Minigrip pussissa kaulinta avuksi käyttäen.
Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele keksiseos vuoan pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää sokeri.

Sulata suklaat erikseen.
Jaa tuorejuusto kolmeen osaan ja yhdistä suklaisiin.

Sulata liivatteet noin desiin kiehuvaa vettä.
Jaa liivateneste kolmeen ja kaada ohuena nauhana suklaaseoksiin koko ajan sekoittaen.
Jaa kermavaahto kolmeen ja sekoita suklaa-tuorejuusto-liivateseoksiin.

Kaada täytteet vuokaan kerroksittain.
Selkeiden raitojen saavuttamiseksi, pidä kakkua 5min. jääkaapissa kerrosten lisäämisen välissä.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutama tunti, mieluiten yön yli.


Kakkuni ulkonäkö ei nyt tainnut olla ihan täydellinen.
Kerroksen olivat saaneet olla hieman paksummat ja tasaisemmat.
Itse käytin 24cm vuokaa, ensi kerralla taidan tehdä 1,5 kertaisen määrän.. :)

MiniQ:n alekoodi on vielä muutaman päivän voimassa! :)

- Pia

8 kommenttia

  1. Tuo on tosi hyvää, muutaman kerran oon tehnyt samalla ohjeella ja ristiäisiin täytyy varmaan joku suklaakakku taas tehdä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oliskin hyvä ristiäisiin, jotain ihanaa vaaleanpunaista koristeeksi.. :)

      Poista
  2. Kuulostaapa hyvältä, tätä täytyy kyllä testata :) Liityinpä viimein myös lukijaksi, on tullut sen verran pitkän aikaa tänne aina kurkittua muiden blogien kautta, että lienee helpompi jo liittyä ihan lukijaksi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa lukijaksi Saaruska! :)
      Huomasithan, että blogissa on myös arvonta meneillään.. :)

      Poista
  3. Mun lempparini on kolmensuklaan kakku, josta suosiolla jätän sen tumman suklaan pois :D
    Mutta oletko kokeillut vähentää liivatteenn määrää? Kuulostaa aika paljolta tuolle kermamäärälle. Ja jos haluat korkeutta/kuohkeutta niin laita puolet kermaa ja puolet vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (flora vanilla ja flora vispi).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon tehny tätä vaan tän kerran ja itseasiassa alkuperäisessä ohjeessa oli liivatetta vielä pari lisää.. :) Täytyy vähentää vielä ensi kerralla lisää..
      En olekaan ikinä Flora Vanillaa laittannut juustokakkuun. Pysyykö se kasassa sitten, ettei tule löysä..??

      Poista
    2. Ei tuu löysä, mutta tulee vähän sellainen moussemainen, vispaat vaan sen vanillan ja vispin molemmat hyvin eri kulhoissa ennen yhdistämistä. (En tosin oo testannut, mutta mulle on aina kerrottu, että jos ne yhdistää niin eivät vaahtoudu)

      Poista
    3. Okei, täytyypä testata joskus!
      Kiitos vinkistä! :)

      Poista

Ilahdun jokaisesta kommentista! :)

Sivun alkuun